Uit de media

Onderzoek: dominee's willen begeleiding op maat

27-01-2014 in Uit de media

Als predikanten mogen kiezen, geven ze de voorkeur aan begeleiding op maat. Dat wees een onderzoek van het Mobiliteitsbureau van de Protestantse Kerk in 2010 uit. 

Lees verder...


Een derde dominees wil graag coaching

15-06-2010 in Uit de media

Een derde van de Nederlandse predikanten heeft behoefte aan professionele coaching. Onder vrijgemaakt- gereformeerde en Nederlands-gereformeerde dominees is dat aantal zelfs dubbel zo hoog.

Lees verder...


IT directeur niet tevreden met huidige positie

17-10-2008 in Uit de media

Veel Europese en Amerikaanse IT-directeuren zijn niet tevreden met hun rol binnen de organisatie. Circa 91 procent van hen staat open voor een nieuwe uitdaging. Dit blijkt uit onderzoek van Harvey Nash onder ruim 890 respondenten uit diverse branches.
Lees verder...


Tegen heug en meug de kansel op

11-10-2008 in Uit de media

Bron: Trouw, zaterdag 11 oktober 2008

Door Pauline Weseman

Een op de tien predikanten van de Nederlands-gereformeerde kerken verliet de laatste jaren zijn gemeente door problemen. Andere dominees raken opgebrand. „Sommigen hadden nooit dominee moeten worden’’.

Lees verder...


Een praktische handreiking over supervisie, intervisie en coaching voor predikanten

30-09-2008 in Uit de media

Onlangs verscheen vanuit Transparant het volgende artikel in Pro Ministerio (jaargang 37, september 2008, pp. 6-4).

Bij het woord ‘praten’ krijgen we al snel het beeld van een dokter Sigmund met zijn goedbedoelde therapeutische adviezen…. Natuurlijk moet je als predikant regelmatig eens ‘van je af praten’, maar echt goed doorpraten over je persoonlijk functioneren, lukt jóu dat?

Lees verder...


Vernieuwde website

23-08-2008 in Uit de media

Op dit moment wordt gewerkt aan een vernieuwde website – deze site is een tijdelijke vervanger van de oude. Een vernieuwde site was nodig omdat de diensten van Transparant de afgelopen jaren zijn uitgebreid.
Lees verder...


Mensen met uitdagend werk leren meer

21-11-2007 in Uit de media

Bepaalde combinaties van werken en leren werken beter dan andere
Mensen met een voltijdbaan brengen zo’n 64.000 uur van hun leven op hun werk door. Gemiddeld besteden ze twintig tot veertig procent van die tijd aan werkzaamheden waarmee ze nieuwe kennis en vaardigheden kunnen opdoen. Maar niet alle werknemers leren evenveel. Bepaalde combinaties van werkkenmerken stimuleren het verwerven van kennis en vaardigheden sterker dan andere. Vooral uitdagend werk en zelf kunnen bepalen welk werk je wanneer en hoe uitvoert, heeft een positief effect op het leren, stelt Toon Taris, hoogleraar Arbeidsmotivatie aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
Lees verder...


Ondernemingen onderschatten belang van leren

01-11-2006 in Uit de media

Werknemers moeten zelf hun leertrajecten in handen nemen. De leidinggevende moet daarbij wél de rol van ‘learning activator’ of leeractivator op zich nemen. Volgens Patrick Van Aeken, die het leercentrum bij AXA België leidt en daar instaat voor talentontwikkeling, kunnen werknemers niet langer passief wachten tot hen een opleiding wordt aangeboden.

Dat geldt zowel voor intellectuele als productiearbeid. Iedereen moet zelf actief op zoek gaan naar de kennis die hem of haar in staat stelt bij te blijven.

Lees verder...


Burn-out voor tien procent werkenden

28-07-2005 in Uit de media

Bron: CBS. Rapport Permanent Onderzoek Leefsituatie, 26 juli 2005.Een op de tien werkenden voelt zich opgebrand. Dit blijkt uit de resultaten van het rapport Permanent Onderzoek Leefsituatie van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Van de zeven miljoen mensen op de arbeidsmarkt hebben 700.000 last van burn-outklachten.
Lees verder...


‘De pastor heeft dringend een herder nodig’

08-02-2001 in Uit de media

Artikel uit het Nederlands Dagblad (5 februari 2001).

Voor ingewijden was het geen geheim, buitenstaanders keken vreemd op toen vorige week bekend werd dat tweederde van de predikanten in twee Samen-op-Wegkerken hun ambt zouden willen neerleggen. Dat onderzoek onder 110 dienstdoende dominees, Predikant, voor even of voor het leven?, liet ook zien dat eenderde van de ondervraagden best arbeidsbemiddeling wil. Kortom, het gaat niet goed in domineesland. De herder en leraar heeft dringend hulp nodig.

Lees verder...